Poezie boeken, welke moet je echt gelezen hebben?

Poezie boeken, welke moet je echt gelezen hebben?

Er zijn een heleboel boeken te vinden waarin hele mooie gedichten staan. Als je rond gaat kijken in de bibliotheek of op het internet dan kom je zoveel boeken tegen dat je niet meer weet waar je op verder zou moeten zoeken. Zoek als eerste dan uit welke genre je zou willen lezen, dat maakt het zoeken al wat makkelijker. Wil je bijvoorbeeld een zware tekst lezen of hou je er liever van als het lekker luchtig is?

De bekende gedichten kent iedereen wel

Iedereen kent wel de standaard gedichten die er zijn zoals de bekende sinterklaasgedichten, die zijn leuk maar die zijn niet zo diepgaand als je zou willen. Als je echt een diepgaand gedicht wilt zul je verder moeten kijken dan die makkelijk geschreven teksten. Het is niet zo moeilijk om een mooie tekst te vinden die je aanspreekt, tegenwoordig staan ze overal geschreven. Het is mooi om te zien hoe de wereld steeds meer poëzie met elkaar gaat delen.

Het ontstaan van poëzie

Al in de prehistorie was er poëzie, dat was toen natuurlijk wel wat anders dan hoe het nu is. Vroeger werd het met een bijtel in steen geslagen of in gedachte gehouden, nu wordt het met een pen opgeschreven of ingetikt op een computer en makkelijk opgeslagen. Zowel de gedichten als de wereld zijn in die tijd beter geworden. Nu staat alles op papier en in boeken terwijl er toen veel verloren ging door het niet te noteren.

Een gedicht hoeft niet te rijmen

Veel mensen denken dat een gedicht moet rijmen, integendeel zelfs. Het is aan de dichter zelf wat hij doet, het kan rijmen of het kan niet rijmen. Het gaat erom dat de schrijver een doel heeft en dat is het delen van zijn gevoel in het gedicht dat hij heeft geschreven. Misschien heeft hij het geschreven omdat hij verdrietig was, maar het kan ook dat hij het heeft geschreven omdat hij op dat moment heel erg blij was.

Soorten gedichten

Er zijn dus meer soorten gedichten dan dat men denkt. Je hebt korte en lange gedichten, maar ook gedichten die niet rijmen of juist weer wel rijmen. Je hebt gedichten die een blij gevoel overbrengen maar ook gedichten die je een verdrietig gevoel geven. Welk gedicht je ook leest, het is altijd een bericht met een mededeling die de schrijver over wilt brengen op jou.

MEER TE WETEN KOMEN

gedachten

Dichtkunst

Betekenis van