Betekenis van dichten. Wat is het nu eigenlijk?

Betekenis van dichten. Wat is het nu eigenlijk?

Een gedicht is een stukje tekst waarin een schrijver zich helemaal geeft aan jou. In dat kleine stukje tekst moet je als lezer voelen wat de schrijver op het moment van schrijven voelde. Als dat gelukt is dan is het gelukt om een goed gedicht te schrijven. Een gedicht schrijven is niet iets wat je even snel kunt doen, daar moet je wel de tijd voor nemen.

De eenheid van een gedicht

Met de eenheid van een gedicht wordt bedoeld het begin, het midden en het einde van een gedicht. De schrijver van het gedicht heeft dit zorgvuldig uitgezocht zodat het in een mooi gedicht uit is komen. Dat gedicht hoeft niet lang te zijn, met een kort gedichtje kun je ook veel overbrengen. Soms zegt één woord meer dan duizend woorden bij elkaar, het is maar net hoe je het overbrengt.

Hoe herken je een gedicht?

Als je over een gedicht praat dan heb je het over een stukje tekst waarbij de schrijver goed heeft nagedacht over hoe hij dit kan overbrengen op een lezer. Hij heeft niet snel iets op papier geschreven, hij heeft dit met zorgvuldigheid gedaan. Misschien heeft hij het zelfs wel een paar keer opnieuw gedaan. Pas op het moment dat hij het gevoel had dat hij jou zou weten te bereiken was het voor hem goed.

Hoe schrijf je een gedicht?

Als je een gedicht gaat schrijven dan is het belangrijk om goed na te denken over hoe je het wilt schrijven. Je moet erover nadenken wat je precies wilt delen en wat je precies wilt schrijven. Er is een begin, een midden en een eind nodig in iedere tekst die je schrijft. Bedenk goed wat je met jouw tekst wilt zeggen en overbrengen op andere mensen.

Wat wil je bereiken met een gedicht?

Op het moment dat je een gedicht gaat schrijven wil je daarmee iets op een ander persoon overbrengen. Het kan zijn dat je een gevoel wilt delen, maar het kan ook zijn dat je het fijn vindt om te schrijven. Welke reden je ook hebt om een gedicht te schrijven, het delen van teksten is iets erg moois. Steeds meer mensen gaan schrijven en delen deze gedichten met elkaar.

Waar let je op bij een gedicht schrijven?

Het beste let je erop dat het duidelijk is en niet moeilijk is om te lezen. Als er te veel moeite moet worden gedaan om een gedicht te lezen dan is het niet in trek en haakt de lezer af. Het is juist de bedoeling dat de lezer zich aangetrokken voelt tot het gedicht, en dan ook nog eens echt geboeid blijft en iedere zin opnieuw spannend vindt.

MEER TE WETEN KOMEN

gedachten

Dichtkunst

Poezie boeken