Dichtkunst, een stukje kunst op papier

Dichtkunst, een stukje kunst op papier

Het is verwonderlijk hoe een stukje papier kunst kan gaan worden door enkel een mooi gedicht erop te zetten. Een gedicht is uniek en persoonlijk geschreven, die kom je nergens anders meer tegen. Hij is persoonlijk geschreven door de schrijver en daardoor dus ook met een gevoel erin gelegd. Zo mooi als dat een gedicht overkomt zou iedere tekst moeten zijn.

Nutteloze teksten

Soms dan lees je iets en dan denk je wat een nutteloze tekst is dat, misschien is het niets voor jou maar het kan ook zijn dat het een stukje tekst is wat voor jou helemaal geen betekenis heeft. Het kan zijn dat iets wat jij niet mooi vindt, dat een ander dat wel heel mooi vindt. Dat is mooi aan het dichten, er is altijd iemand die het gedicht mooi vindt. Wat je er ook mee wilt zeggen, het is altijd een goede manier van delen.

Het kan verslavend werken

Het kan zijn dat als je eenmaal bent begonnen met het schrijven van gedichten dat je er steeds meer wilt gaan schrijven. Het delen van je gevoelens kan namelijk heel erg goed voelen en daardoor kan het best verslavend werken. Dat is natuurlijk wel heel erg fijn want het is altijd goed om over je gevoel te praten, zeker als iemand het dan ook nog leest en er een gevoel bij krijgt. Dichten is de ideale manier om gevoelens te delen op een goede manier.

Wat kun je met gedichten bereiken

Met een gedicht schrijven kun je de wereld bereiken, als jouw gedicht bij de juiste persoon uitkomt dan kun je daarmee zelfs zijn hele dag weer goed maken. Dat is toch wel iets waar je als mens naar uitkijkt, de mens helpt nou eenmaal graag een ander mens. Als jij de mens kunt bereiken door een mooi gedicht te schrijven dan is dat toch wel iets waarvan je zelf ook een goed gevoel krijgt. Dit geeft dan zo een goed gevoel dat je steeds meer zal gaan schrijven.

Welke lengte moet een gedicht hebben?

Er is geen bepaalde lengte die een gedicht zou moeten hebben. Soms dan kun je iets niet vertellen in een korte tekst, soms dan is een lange tekst te langdradig en word het saai. Als iemand te lang moet lezen dan is het ook niks en spreekt het niet meer aan. De bedoeling is dat een gedicht pakkend is en blijft van begin tot het einde.

MEER TE WETEN KOMEN

gedachten

Betekenis van

Poezie boeken