Gedichten, je gedachten onderbrengen in woorden

Gedichten, je gedachten onderbrengen in woorden

Je gedachten onderbrengen in een tekst dat noemen ze ook wel dichten. Als jij het op de goede manier op papier zet dan kan de lezer jouw gevoel voelen op het moment dat jij de tekst schreef. Het kan heel lastig zijn om dit over te brengen, zeker als je er net mee begint, maar het is zeker het proberen waard. Lees het anders eens op aan iemand, dan kun jij je eigen gevoel en emotie erbij tonen.

Hoe schrijf je een gedicht

Een gedicht is niet heel moeilijk om te schrijven, maar je moet er wel de tijd en de rust voor nemen om een gedicht uit je gevoel op te schrijven. Ga er rustig voor zitten en laat je gevoel de vrije loop gaan zodat een lezer het gevoel ook mee krijgt. Het maakt op dat moment niet uit of je boos, verdrietig of blij bent. Ieder gevoel is goed om in een gedicht te schrijven. Je kunt dan kiezen voor een lange tekst maar ook voor een korte pakkende tekst.

Denk niet te veel na

Als je te veel gaat nadenken over wat je wilt schrijven dan kun je nog weleens in de war raken. Je kunt beter gelijk gaan zitten en op papier zetten wat jij in je gedachte hebt. Het kan zijn dat als je er te lang mee wacht dat je de gedachte kwijtraakt en het niet meer weet. Dat is natuurlijk zonde want wie weet voor een mooi gedicht eruit had gekomen.

Schrijf wat je op dat moment voelt

Als je het schrijft met emotie dan komt de emotie ook bij de lezer over, dat is nu juist de kunst van poëzie. Het kan zijn dat je iets liefs voor een ander wilt schrijven, maar het kan ook zijn dat je er niet zoveel mee bedoeld en enkel je gedachte wou delen. Wat je ook doet voor poëzie als jij je gevoel erin legt dan is het een heel mooi stukje tekst. Een gedicht is altijd mooi om te schrijven en om het te lezen.

Maak notities

Kom je iets tegen onderweg en heb je niet de mogelijkheid om gelijk een gedicht erover te schrijven dan is het slim om een notitie te maken. Als je later dan wel de tijd hebt kun je die notitie na lezen. Over het algemeen zal jij dan het gevoel weer krijgen wat je toen had en kun jij alsnog dat gedicht schrijven wat je had willen doen toen het niet kon. Ieder gedicht is de moeite waard, dus ook zeker die iets later worden gemaakt.

MEER TE WETEN KOMEN

dichtkunst

Betekenis van

Poezie boeken